Viktig informasjon til våre kunder

Vi har vært din trofaste gullsmed i Oslo gjennom 50 år, og vil være der for deg også i fremtiden. Vi håper derfor du vil fortsette å handle hos oss i denne krevende situasjonen for oss alle. Støtt opp om din lokale fagmann ved å besøke oss i butikken eller handle i vår webshop. På forhånd tusen takk!

Hvordan handle hos oss?

1.   Du kan besøke oss i butikken (NB Se åpningstider).
2.   Du kan ringe oss på 22 55 25 25 der vi veileder deg (og pakker gjerne inn varen). Vi gjør klart til pickup i butikk, eller GRATIS forsendelse til deg.
3.   Du kan booke tid hos oss om du ønsker å avtale individuell og trygg hjelp i butikken. Klikk her for å bestille time
4.   Du kan sende oss en mail på post@heyerdahl.no for alle forespørsler.

Endrede åpningstider

På grunnlag av situasjonen Norge nå er rammet av, vil vi være underlagt myndighetenes og utleiers krav til aktivitet til enhver tid. CCVest har nå gått tilbake til normale åpningstider, mens Paleet har fortsatt redusert åpningstid på hverdager. Paleet har åpningstider 10-19 (10-18)

Netthandel

Vår nettbutikk er åpen hele døgnet. Har du spørsmål relatert til vår nettbutikk anbefaler vi at du tar kontakt med oss per e-post: nettbutikk@heyerdahl.no, på vår chat, eller ringer oss på tlf. 22 55 25 25 i tidsrommet kl. 10-18. På våre nettsider finner du ellers all informasjon rundt betingelser, betaling, levering og retur. NB Vi sender nå alle varer GRATIS til deg, eller klargjør for pickup i butikk.

Serviceoppdrag og reparasjoner

Vi gjør oppmerksom på at behandlingstiden på serviceoppdrag og reparasjoner kan være forlenget på grunn av hensyn til smittevern og etterslep av oppdrag etter at verkstedene har vært stengt ned i en lang periode.

Håndvask og ringer

Vi anbefaler at alle ringer fjernes ved håndvask. Er du spesielt utsatt kan det være lurt at du for en periode velger å la være å bruke dine ringer, for best mulig hygiene. Bruk av alkoholholdige rengjøringsmidler som Antibac vil kunne føre til slitasje og gi metallet en mattere overflate. Spesielt utsatt er perler og andre utsatte stentyper. Vi anbefaler derfor at du tar av deg dine ringer før bruk av Antibac.


Bruk av smykker under COVID-19 pandemien

Såpe og vann? Men mens såpe og vann funker på hendene, hva må til for å holde gifteringen fri for virus?
Gullsmed Thomas Heyerdahl sier at smitten og skitten setter seg under tilbehør som ringer og klokker, og ikke nødvendigvis på selve ringen.
– Det viktigste man kan gjøre for å unngå at smykker og ringer bærer smitte, er å ta det av seg og så vaske det, sier Heyerdahl.
– Man kan kjøpe midler hos gullsmeden som er tilpasset til å rense gull, sølv og andre smykker, men man kan også lage sin egen miks enkelt hjemme.

Dette er gullsmedens oppskrift du kan lage hjemme:

1.  Ta av ring/armbånd/klokke.
2.  Kok opp vann og la det kjøle seg litt ned.
3.  Tilsett litt Zalo og litt salmiakk og rør rundt.
4.  Legg smykkene i blandingen.
5.  Bruk en liten børste, som en tannbørste, og børst smykkene for å få vekk skit.
6.  Skyll i rennende vann.
7.  Tørk smykkene godt, gjerne med hårføner, for å unngå skjolder.

Ta forbehold

– Edle metaller, som gull og sølv, tåler veldig mye. Det gjør også diamanter, men perler og skjøre stener som opaler, kan bli ødelagt ved vask.
Vi anbefaler derfor at du nå dropper å bruke smykker som er laget i skjøre materialer når det nå er mye smitte blant oss. Smykker man kjøper i klesbutikken, er ofte laget i materialer som ikke tåler vask pga limte stener etc..

Vi fraråder også å bruke alkoholholdige stoffer på alle typer smykker.
– Antibac og alkoholholdige stoffer kan skade smykker – selv de som er i gull og sølv. Gull og sølv kan bli matt og mindre pent, og derfor er det best å bruke egnet vask som Zalo, salmiakk og vann. På grunn av coronaviruset er mange ekstra påpasselig med hygienen nå, men også når corona-smitten avtar kan skitt samle seg på og rundt smykker. – Vi anbefaler derfor å vaske smykkene til vanlig også. Bare husk å først ta de av, vask hendene, så vask smykket, tørk og ta tilbehøret på igjen.

Trenger du pleie eller pussemidler se vårt utvalg her.