NOKIA 8800 Diamond

Heyerdahl designet Nokia’s første offisielle diamant telefon

Nokia og Heyerdahl lanserer i fellesskap en eksklusiv diamanttelefon for det Asiatiske markedet. Telefonen med trådløst hodesett er fattet med hele 182 diamanter totalt. Den funklende nyheten ble lansert av Thomas Heyerdahl for presse og prominente gjester i Beijing rett før nyttår. Telefonsettet har fått navnet Nokia 8800 Diamond Arte (se foto) og kombinerer ledende mobilteknologi fra Nokia med vakker smykkedesign fra Heyerdahl Jewellery Design.

Telefonen lages i to versjoner, en brun og en sort – i totalt 1.300 limited edition eksemplarer. Dette er Nokias mest kostbare telefon gjennom tidene, og lanseres nå i Kina, Hong Kong og Taiwan med en prislapp på CNY 48.888 / HKD 49.888, noe som tilsvarer rundt 48.000,- Norske kroner. Men, allerede nå betaler kineserne opp til 65.000,- kroner for å sikre seg et eksemplar. Prosjektet har en total verdi på over 60 millioner kroner.

Prosjektet er svært omfattende. Det bl.a. fattes 236.600 diamanter for hånd, noe som ikke er gjort i en fei. Dette krever nøysom logistikk og dyktige gullsmeder. Produksjonen er satt bort til en partner i Hong Kong, som er blant de største i verden på smykkeproduksjon. En rekke underleverandører er med i dette prosjektet og dette krever nøye planlegging for å få prosjektet i havn.

Thomas Heyerdahl har vært designer og prosjektleder for prosjektet. Han er utdannet gullsmed og diamantfagmann, og er daglig leder / eier av Heyerdahl’s forretninger i Oslo.

Diamantene er med på å fremheve en allerede enkel, ren og gjennomført design i glass og stål. Telefonen er i stadig større grad et personlig ”smykke” som sier noe om eieren. – Det at jeg som smykkedesigner fra lille Norge skulle være den første til å samarbeide med det globale konsernet Nokia om et slikt telefon prosjekt er jo ekstra gøy.

Jeg håper dette kan gi andre småbedrifter inspirasjon til å se utover sin vante virksomhet. I disse tider gjelder det å og tenke nytt, også utenfor Norske landegrenser. Man treffer aldri på de skuddene du ikke skyter. Det handler mest om å tørre, sier Thomas som også er leder i NHOs utvalg for mindre bedrifter.