Rikke Harsheim

Rikke Harsheim startet som gullsmedlærling da hun var 16 år, tok svennebrevet i 1981 og mesterbrev i 1985. Deretter gjennomførte hun en gemmologutdannelse ved Universitetet i Oslo før hun studerte design to år i København. Siden den gang har hun drevet sitt eget firma og utviklet smykkemerket Rikke Harsheim.

Fire generasjoner med gullsmeder

Rikke er ikke førstemann i familien som har vært lidenskapelig opptatt av smykker. Hennes bestefar, Lars Harsheim, startet i sin tid en gullsmedfabrikk, som etter hvert sønnen, Arne Harsheim, og hans to brødre tok over. Rikkes mor og bror er også utdannet gullsmeder. Sønnen, Dean Martin, har også gått i lære hos Rikke i to år.

Likevel er det datteren Marikken som har valgt å tre inn for å utvikle merket videre. Marikken har gått tegning, form og farge på videregående, og hadde en plan om å gå gullsmedlinje. Istedenfor valgte hun å få studiekompetanse, og utdannet seg til å bli førskolelærer. Etter tre år som pedagogisk leder i barnehage, har hun nå valgt å jobbe med smykker sammen med moren Rikke. – Jeg har alltid vært kreativ, og elsker å skape fine ting. I tillegg til å sitte på verkstedet, har jeg også ansvar for salg og markedsføring, forklarer Marikken.

Unik design

Med materialer som gull, sølv og edelstener er smykkene eksklusive, personlige og unike. De håndlagde smykkene har en kombinasjon av mystikk og frodighet, og er fulle av detaljer som står i kontrast til hverandre. De har et unikt design man kan glede seg over livet ut.

Gullsmed Heyerdahl har hatt butikk i Oslo siden 1972, og har en forkjærlighet for kortreist norsk produksjon og design. Heyerdahl er kjent for å kunne tilby sine kunder unike smykker fra en rekke norske designere. Spesielt gjelder dette forretningen på Paleet i Oslo sentrum hvor de kan tilby hele 12 norske smykkemerker.

Mer populært en noen gang

Heyerdahl på Paleet har gjennom en årrekke kunnet tilby et stort og godt utvalg av Rikke Harsheim sine smykker, og har bidratt til å gjøre merke kjent blant Oslos borgere. Det er imidlertid først i de senere år at den yngre genereasjonen har fått øynene opp for Rikkes Harsheim sin lekre smykkekolleksjon. Spesielt godt likt blant de unge, er “Rikkeringen” og “Bladringen” med og uten hengende sten.

Har du lyst til å kjøpe et Rikke Harsheim smykke – klikk på knappen under.

best selling products