Huldresølv

 

Du finner Huldresølv i vår forretning på CC-Vest og Paleet


Huldresølv ble startet av gullsmed og diplomgemmolog Elise Thiis-Evensen i Porsgrunn i 1994. Ideen var å kombinere formspråket til de gamle norske gullsmedene og design-trendene i vår tid. Smykkene ble en suksess og kolleksjonen blir hvert år utvidet og fornyet.

Alle ringer, kjeder og armlenker kan lages i ønsket størrelse og lengder. Smykkestenene kan også leveres i flere farger.

Smykkene er håndlaget på vårt verksted i Skien. Vi er stolte av vår design og vår høye håndverksmessige kvalitet. Vårt mål er at både design og håndverket skal tåle tidens tann.

I følge norsk folketro var Huldresølv laget av huldrene. Huldresølvet var så flott at ingen gullsmed kunne lage maken - heller ikke reparere det om det hadde gått i stykker. Huldrene hadde egne sølvgruver. Det går egne sagn om folk som har funnet en huldre-sølvgruve. Når de prøver å returnere til gruva finner de aldri gruva igjen. Noen ganger lot Huldrene sølvet renne i bekker eller små dråper fra fjellet. Huldresølvet kunne man ikke ta med seg. Om man så gjorde, fikk man en forbannelse over seg. Fikk man derimot sølvet av Huldrene, for en tjeneste man hadde gjort for dem, eller på annet ærlig vis, betydde sølvet lykke og fulgte familien i flere slektsledd.

 

For ytterligere informasjon se www.huldresølv.no