Norges dyreste smykke

Heyerdahl viste frem Norges dyreste smykke

 

I forbindelse med et show i regi av Norges Gullsmed forbunds 100 års jubileum i juni 2007, viste Heyerdahl Juvelèr frem det dyreste smykke som har vært på Norsk jord noen gang.

Diamantsmykkene er laget i hvitt gull og består av 1464 diamanter på til sammen 63,57 carat i den beste kvalitet (River D – IF) som er å oppdrive.

Hoveddiamanten er en spesialslipt Mont Blanc diamant på 6,12 carat som det tok 8 år å utvikle. Smykkesettet har en total verdi på 22 millioner norske kroner.

Det har aldri vært et dyrere smykke på Norsk jord sier Thomas Heyerdahl, daglig leder av Heyerdahl Juvelèr i Oslo. Smykket er fra Mont Blanc, en av verdens ledende produsenter av luksus produkter.

Før visningen av smykkene i Gamle logen i helgen har Jennifer Lopez og Eva Green båret smykkesettet på catwalken i Cannes og under Oscar. Under hele oppholdet i Norge, ble diamantene fotfulgt av to vakter med skuddsikker vest og propp i øret. Et sikkerhetsopplegg som alene kostet mye penger, ”men det var verdt hver krone”, sier Thomas Heyerdahl.

Diamanter har mer enn noen gang en sterk posisjon blant oss som et ikon, sier Heyerdahl. Diamanter står for følelser, tidløshet og substans. Dette er noe vi mennesker vil legge mer vekt på fremover i en tid vi oversvømmes av billige varer over alt. Det er spesielt gøy at vi som gullsmed i Norge klarte å få dette smykke til Norge til glede for alle som fikk æren av å se dette med egne øyne på visningen, sier Heyerdahl.